Rukometaši Vojvodine (©Starsport)
Rukometaši Vojvodine (©Starsport)

Sjajna vest iz Beča: Vojvodina direktno u Ligi Evrope

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.07.23. | 10:50

Srpski šampion među 32 najbolja tima u drugorangiranom takmičenju na tlu Starog kontinenta

Vojvodina je prošle godine osvojila EHF kup, trećerangirano evropsko takmičenje, a naredne će četa Borisa Rojevića igrati u mnogo jačoj Ligi Evrope koje broji 32 kluba umesto dosadašnja 24. Sjajna vest iz Beča za Novosađane i srpski rukomet. Desetostruki uzastopni šampion Srbije je među 27 tima koja će igrati grupnu fazu.

To znači da će Lale imati minimum šest utakmica u grupnoj fazi koje počinje 17. oktobra.

Izabrane vesti

Osim Lala, u Ligi Evrope su sigurni: Fukse Berlin (Nemačka), Sporting iz Lisabona (Portugalija), Nant (Francuska), Kuenka (Španija), Gornjik Zabrže (Poljska), Nekse (Hrvatska), Silkeborg (Danska), Kadeten (Švajcarska), Kristanštad (Švedska), Alkaloid (Makedonija), Tatabanja (Mađarska), Gorenje (Slovenija), Povaška Bistrica (Slovačka), Dinamo iz Bukurešta (Rumunija), AEK (Grčka), Elverum (Norveška), Flensburg (Nemačka), Benfika (Portugalija), Šamberi (Francuska), Logronjo la Rioha (Španija), Hrobri Glogov (Poljska), Skjern (Danska), Kriens Lucern (Švajcarska), Savehof (Švedska), Izviđač (Bosna i Hercegovina) i Lovćen (Crna Gora).

Ostalih 10 klubova moraće da prođu jednu rundu kvalifikacija. U povlašćenom delu žreba su Rajn Nekar Leven (Nemačka), Braga (Portugalija), Granoljers (Španija), Vintertur (Švajcarska) i Ištad (Švedska), a rivali će im biti Vardar (Makedonija), Trimo Trebnje (Slovenija), Konstanca (Rumunija), Hanover (Nemačka) i Aguas Santas (Portugalija).

U grupnoj fazi igraće se osam grupa sa po četiri tima, a najbolja dva će se plasirati u Top 16, kada se obrazuju nove četiri grupe sa po četiri kluba.

Žreb kvalifikacija za Ligu Evrope je na programu 18. jula u Beču, a tri dana kasnije će kuglice da odrede i ko će s kim u grupnoj fazi.

Titulu u ovom takmičenju brani nemački Fuske iz Belrina Mijajla Marsenića i Dejana Milosavljeva koji je početkom juna u finalu bio bolji od španskog Granoljersa.

Vojvodina je dosad dovela četiri pojačanje, reprezentativno desno krilo Vukašina Vorkapića (Ivri), levo Stefana Sunajka (Dinamo Pančevo), golmana Andreja Trnavca (Partizan) i desnog beka Milana Golubovića (Dinamo Pančevo).

U ženskoj konkurenciji put do Lige Evrope preko kvalifikacija pokušaće da dođu šampion i vicešampion Jagodina i Železničar iz Inđije.



tagovi

Boris RojevićRukometna Liga EvropeRK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara